Állandó alkalmaink

vasárnap 10:30 - 11:30 Istentisztelet

                  10:30 - 11:30 kis Istentisztelet

szerda  16:15 - 17:00 KT felkészítő
              18:00 - 19:00 Bibiliaóra

Vasárnap 16:00 - Ifjúsági bibliaóra Minden második vasárnap

Kötelező Hittan órák

Kedd

3. óra: 7. osztály
4. óra: 5. osztály
5. óra: 8. osztály
6. óra: 6. osztály

Szerda

1. óra: 1.b osztály
2. óra: 3. osztály
3. óra: 2. osztály
4. óra: 1.a és 1.c osztály
5. óra: 4. osztály

Bibliai Angol Tábor a Református Gyülekezetben

 

Július utolsó hetében (július 25-29) betöltötte a gyermekek vidám kacagása, a játék és a tanulás vidám zsivaja a református templom udvarát. Új kezdeményezés volt, hogy a Szentírás Szövetséggel karöltve megszervezzük a Bibliai Angol Tábort. Ahogy az új dolgok előtt mindig, most is izgultunk, hogy jól fog –e sikerülni, de hála Istennek nagyon jól sikerült a tábor. 24 gyermek vett részt a táborban elsőstől egészen nyolcadikosig, de mindenki nagyon jól érezte magát. Vidám énekeket énekeltünk angolul és magyarul is, vidám és érdekes játékokat játszottunk, voltak ügyességi versenyek is, és minden nap végén volt kvíz, amelyből kiderült ki mennyire figyelt oda aznap.

A tábor témája az időutazás volt. Minden nap megismerkedtünk egy bibliai személlyel, aki elmondta a gyerekeknek, hogy ő hogyan találkozott Jézussal, és Jézus által hogyan újult meg az élete, hogyan lett Isten kegyelme által igazán boldog ember. Minden nap közösen hallgattuk meg a bibliai történetet, amelyet az angol munkatársak angolul mondtak és játszottak el, és a magyar munkatársak tolmácsoltak a gyerekeknek. Utána kiscsoportos beszélgetések voltak, ahol mindenki elmondhatta a kérdéseit, és választ kaphatott a csoportvezetőktől. Ezután „angol óra” következett, de egészen másként, mint amilyen az iskolában szokott lenni. Az anyanyelvi angol munkatársak játékosan, színesen és érdekesen vezették be a gyerekeket az angol nyelv szépségeibe, és szerettették meg velük a legnagyobb világnyelvet. Ebéd előtt voltak még csapatversenyek, ebéd után kézműves foglalkozás, játékok, és egy színdarab következett, amely a jó és a rossz harcát egy kis időutazó csapat mutatta be.

Nagy élmény volt a tábor mindenkinek, aki részt vett benne, mert két nagyon fontos dolog elsajátításában segített. Megismerhették a gyerekek, hogy szép és vidám az angol nyelv, és ezen keresztül kedves emberekkel ismerkedhetünk meg. De megismerhették, hogy Jézus követői, Isten gyermekei is vidám és boldog emberek, akiket Isten megszabadít a bűn terhétől és betölti őket az örök élet örömével. Jó volt átélni, hogy különböző népekből való emberek, akik különböző nyelven beszélnek, mégis egy ügyért dolgoznak, azért, hogy a jó hírt mindenkihez eljuttassuk: Jézus által lehet teljes és boldog az életünk.

Betöltötte a templom udvarát az élet, a gyermekek zsivaja, és betöltötte a szíveket az Isten szeretete, mert jó Jézust követni, jó Jézushoz tartozni.

Köszönjük a testvéreknek a sok adományt, hiszen gyülekezetünk tagjai a sajátjukként tekintettek erre a táborra és rengeteg zöldséget és gyümölcsöt hoztak a gyerekeknek. De volt aki palacsintával, süteménnyel, ugráló várral járult hozzá a táborhoz, hogy a gyermekek jól érezzék magukat.

A táborban a Szentírás Szövetségen keresztül három angol és négy magyar munkatárs vett részt, de voltak segítőink a gyülekezetünkből és a családsegítő szolgálatból is.

A gyerekek azt kérdezgették, hogy „Ügye jövőre is lesz angol tábor?” Mi úgy tapasztaltuk, hogy Isten megáldotta ezt a tábort, úgyhogy, ha Isten is úgy akarja, akkor jövőre is szeretnénk megszervezni.

 

Sándor Levente
református lelkipásztor

Elérhetőségek

 

Levélcím: 
Református Egyház
2111 Szada, Dózsa György út 79.

Lelkész: 

Sándor Levente
Tel: 06-30/830-5071
E-mail: sandorlevente@yahoo.com

Gondnok:

Berze János
Tel: 06-28/405-930
E-mail: berzejanos@citromail.hu