Állandó alkalmaink

vasárnap 10:30 - 11:30 Istentisztelet

                  10:30 - 11:30 kis Istentisztelet

szerda  16:15 - 17:00 KT felkészítő
              18:00 - 19:00 Bibiliaóra

Vasárnap 16:00 - Ifjúsági bibliaóra Minden második vasárnap

Kötelező Hittan órák

Kedd

3. óra: 7. osztály
4. óra: 5. osztály
5. óra: 8. osztály
6. óra: 6. osztály

Szerda

1. óra: 1.b osztály
2. óra: 3. osztály
3. óra: 2. osztály
4. óra: 1.a és 1.c osztály
5. óra: 4. osztály

Örömhír tábor

 

Augusztus első hetében a Tábor Alapítvány szervezésében, és a Református Gyülekezet vezetésével került sor az idei utolsó Örömhír táborra a Székely kertben. Összességében több, mint ötven gyermek vett részt a táborban, s bár voltak gyerekek, akik nem tudtak minden nap jönni, így is minden nap több, mint negyven gyerek volt a táborban.

            Sokféle színes programmal készültünk, hogy a gyermekek jól érezzék magukat: voltak érdekes kézműves foglalkozások, pl. lehetett fülbevalót, nyakláncot és karkötőt készíteni. Voltak izgalmas játékok: lufival, vízibombával, vízi pisztollyal és sok egyéb érdekes dologgal játszottunk, versengtünk. De volt lehetőség pingpongozni, focizni, volt biciklitúra, és úszás is a veresegyházi uszodában. A kicsik nagy örömére még egy ugráló várat is kaptunk az egyik kedves gyülekezeti tagunk jóvoltából.

            Isten nagy ajándéka, hogy ennyi gyermekkel rendezett körülmények között foglalkozhattunk, és mindenki jól érezte magát a táborban.

            A tábor neve, Örömhír tábor. Az örömhír pedig az, hogy Isten, aki megad mindent, amire szükségünk van, nem csak a testünkről, nem csak a testi szükségleteinkről akar gondoskodni, hanem a lelkünkről is. Isten adja meg a földi ajándékokat, a földi örömöket is, de Ő ennél sokkal többet akar adni nekünk: Örök életet. És ez az örömhír, ez az evangélium, hogy Isten Jézus Krisztus által nekünk is bűnbocsánatot és örök életet tud és akar adni. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Aki hisz Őbenne, annak Ő örök életet ad.

            A táborunk fő témája Pál apostol élete volt. Arról hallottak a gyerekek minden reggel egy történetet, hogy Isten hogyan vezette, hogyan formálta Pál apostol életét. Pál eleinte üldözte a keresztyéneket. A tudását, az erejét, a tehetségét, a lehetőségeit arra használta, hogy Jézus követőit elpusztítsa. Mégis olyan jó látni, hogy Isten mégsem elpusztítani, hanem megmenteni akarta Pált. Megállította, és megszólította őt, és új esélyt, új lehetőséget adott neki. Pál élete ekkor 180 fokos fordulatot vett, és a keresztyénség legnagyobb apostolává vált. Innen származik a „pálfordulás” szavunk is.

            Isten nekünk is, mindannyiunknak lehetőséget ad, hogy megismerjük és kövessük Őt. Ezért nagy dolog, hogy a gyerekek már most hallhatták az evangéliumot, az örömhírt, hogy Jézus által lehetnek igazán boldogok, mert Ő nagyon szereti őket, annyira, hogy az életét is odaadta, hogy a mi bűneinket eltörölje.

            Pál apostol csodálatosan megtapasztalta, hogy milyen jó Jézust követni, milyen csodálatos dolog Jézushoz tartozni. Ezt mi is megtapasztalhatjuk, ha hiszünk Jézusban és követjük Őt.

            Köszönjük a szolgálóknak a sok segítséget, akik ide szánták ezen a héten az idejüket, erejüket, tehetségüket. Jó volt megtapasztalni a testvéri egységet, hogy különböző felekezetekhez tartozó keresztyének együtt tudnak dolgozni az örömhír terjesztéséért.

            Köszönjük a sok adományt, amivel elhalmoztak minket a testvérek! Isten gondoskodását és a testvéri összefogás erejét élhettük át, hiszen semmiben nem volt hiányunk.

            A reménységünk, hogy az elkövetkezendő években is meg tudjuk szervezni ezt a tábort, hogy a gyermekek gazdagodjanak Isten Igéjével és átéljék az Ő szeretetét is.

           

Sándor Levente
református lelkipásztor

Elérhetőségek

 

Levélcím: 
Református Egyház
2111 Szada, Dózsa György út 79.

Lelkész: 

Sándor Levente
Tel: 06-30/830-5071
E-mail: sandorlevente@yahoo.com

Gondnok:

Berze János
Tel: 06-28/405-930
E-mail: berzejanos@citromail.hu